VINE DRAGOBETELE


🏔️ LA CETATE .va fi in decembrie urmeaza sa afisam data 🏔️

📢 Sa dam startul la petrecere de neuitat!!!!!

💤Nu cred ca iti trebuie o zi anume pentru a celebra iubirea, dar pentru ca respectam traditia, mergem pe sintagma clasica "De Dragobete iubeste romaneste". Asa ca aceasta excursie este despre imbratisari, iubire si despre cat de mult inseamna fiecare pentru jumatatea lui. ,, 💤

📯TRASEUL: Galati-Braila-Slobozia-Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges-Corbeni -Curtea de Arges-Gaiesti -Targoviste-Ploiesti-Buzau-Braila- Galati

🎹 (PS.-distractia v-a fi la ea acasa ) 🎹

⏱️2025 PERIOADA: va fi in decembrie urmeaza sa afisam data .2025- (2zile)

📞Relatii / Rezervari:Tel: 0766 429 446 Florin Huruian

🧿Prețul excursiei este 600 lei. /persoana si cuprinde :

📌 -cazare o noapte la hotel *** :Hotel /Pensiune: La Cetate(Corbeni)

📌-Seara distractiva cu: (🍷🥮☕🍞 o cina festiva,bucate alese din bucataria Argesana, stinse cu un pahar de vin,un pahar de sampanie , muzica si voie buna chiar si desert papanasi)

📌-Ziua 2 mic dejun :Hotel /Pensiune: La Cetate(Corbeni)

📌-Tot Ziua 2 masa de pranz(incluse in pretul excursiei la restaurant intr-un cadru deosebit la Targoviste,(masa de pranz cu doua feluri (ciorba +fel principal) si ( desert+apa)

📌-Ghidaj si sustinere vizitare obiective inscrise in program(CARMEN)

📌-Transportul(FLORIN) si se va face cu autocar modern marca:, SCANIA ATOMIC(clasa de poluare euro 5), clasificat cu Categoria I, avand următoarele dotări: climatizare, distanta mare intre banchete(suport pentru picioare), sistem audio-video*(laptop), 2 frigidere, 3 monitoare tv. ,cale incapatoare pentru bagaje, trape automate, 2 microfoane, wi-fi*(ro)

‼️ATENTIE! 🆗Va promitem ca veti venia acasa cu amintiri de neuitat🆗

➡️PROGRAM ⬅️

🩸 ZIUA 1(va fi in decembrie urmeaza sa afisam data ):Plecare de la Papadie ora 06:00

🟡TRASEUL: : Galati-Braila-Slobozia-Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges-Corbeni

✅OBIECTIVE: Muzeul Agriculturii (Slobozia) M-rea Cernica, M-rea Pasarea SI Seara Festiva(distractie ,dans,voie buna)

.🔸 -Cazare, cina si mic dejun Hotel /pensiune in localitatea Corbeni/LA CETATE

🩸 ZIUA 2(va fi in decembrie urmeaza sa afisam data ). Plecare in jurul orei 8:00 dupa servirea micului dejun)

🟡TRASEUL: Corbeni -Curtea de Arges-Gaiesti -Targoviste-Ploiesti-Buzau-Braila- Galati

✅ OBIECTIVE:M-rea Curtea de Arges,Muzeul Politiei Romane(Targoviste)M-Rea Stelea,intoarcerea catre casa

🔸 - Masa de pranz(inclusa in pretul excursiei), la restaurant intr-un cadru deosebit la restaurant Valahia (Targoviste)

🚍 Transportul se va face cu autocar modern marca:, SCANIA ATOMIC(euro 5), clasificate cu Categoria I, avand următoarele dotări: climatizare, distanta mare intre banchete(suport pentru picioare), sistem audio-video*(laptop), 2 frigidere, 3monitoare tv. ,cale incapatoare pentru bagaje, trape cu refrigerare pentru fiecare banca pe timp de vara, 2 microfoane, wi-fi*(ro)

📞Relatii / Rezervari:Tel: 0766 429 446 Florin Huruian

⚗️ IMPORTANT/INFORMATII UTILE:

📌 -pretul de intrare la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul excursiei

-locurile in autocar se vor ocupa in functie de momentul inscrierii(achitarii excursiei) a fiecarei persoane in parte.

📌 -O Românie plină de magie şi mister: locuri încântătoare pe care trebuie să le vizitaţi măcar o dată în viaţă alături de noi si prietenii dumneavoastra cei mai buni

🆗Excursia este organizata de (Pensionari Galateni),cu sprijinul firmei de transport turistic HUFLINE Galati.

👁️‍🗨️Pentru informatii despre transport cu autocar clasa ,,LUX,, apasa pe linkul albastru de mai jos!

https://www.transport-autocare-galati.ro/

🟪DESCRIERE OBIECTIVE 🟪:

🟢Cimitirul Mănăstirii Cernica - cea mai mare necropolă bisericească din România:

🟢 În cimitirul mănăstirii Cernica se află mormintele a multor personalități românești, între care:

🟢 Actrița STELA POPESCU...,pictorul Ion Țuculescu, mitropolitul Nifon, teologul Dumitru Stăniloae, scriitorul Gala Galaction, orientalistul Athanase Negoiță, sociologul Ernest Bernea, pianistul Johnny Răducanu, cântărețul Zavaidoc.......

🟢 MANATIREA CERNICA: La câţiva kilometri de Bucureşti, în locuri în care pădurea a format în trecutul îndepărtat un masiv forestier imens, vechiul codru al Vlăsiei, se ridică Mănăstirea Cernica, locaş de spiritualitate, monument istoric de cultură şi artă veche. Încântat de frumuseţea sălbatică a acestor locuri şi de valoarea lor strategică, marele vornic Cernica Ştirbei a înfiinţat în 1603 un schit de monahi care mai târziu îi va purta numele.

A ridicat în unul din ostroavele lacului Cernica o biserică purtând hramul Sfântului Ierarh Nicolae şi zidirile necesare unei obşti de monahi.

Ca toate ctitoriile mănăstireşti din aceea vreme, schitul era lăcaş de închinăciune şi reculegere şi totodată adăpost la vremuri de primejdie pentru popor. Cercetările arheologice au descoperit însă că această ctitorie era întemeiată pe locul unei aşezări monahale mai vechi, pierdută aici în desişurile codrilor.

🟡Mănăstirea Curtea de Argeș este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Curtea de Argeș, construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. Catedrala este inclusă în Lista monumentelor istorice din România, având codul de clasificare AG-II-a-A-13628.[2] În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. În afară de mormintele regale, la Mănăstirea Curtea de Argeș se află și moaștele sfintei Filofteia.

Dacă în 1857 complexul monastic era păstrat în întregime, două incendii din 1866 și 1867 au distrus clădirile seminarului, respectiv locuințele, paraclisul și turnul de intrare. La inițiativa lui Carol I, biserica a fost restaurată începând cu 1875 de către arhitectul francez Lecomte du Noüy, ceea ce a dus la înlocuirea frescei originale cu o pictură nouă și la alte modificări radicale ale structurii interioare.[3][4] În anul 1886 s-a terminat restaurarea bisericii și a început construirea palatului regal din latura de est a complexului, care va fi mai târziu transformat în palat episcopal.

Din 2009 a început construcția unei noi catedrale destinată scaunului Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, precum și mormintelor membrilor Familiei Regale a României și moaștelor sfintei Filofteia.[5] Viitoarea Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș a fost târnosită la 7 decembrie 2018[6], fiind așteptat ca odată cu sfințirea ei definitivă, să preia de la biserica Mănăstirii Argeșului și funcția de catedrală arhiepiscopală.

🟢Muzeul Național al Agriculturii, situat în Slobozia, a fost înființat în martie 1996, fiind singurul muzeu de acest fel din România. Muzeul are în patrimoniu pe lângă clădirea principală destinată expozițiilor, multiple unități în aer liber și anexe.

Municipiul Târgoviște este reședința județului Dâmbovița și cel mai mare oraș dâmbovițean. Are o populație de aproximativ 89.000 de locuitori.

🟤Târgoviștea te fascinează prin istoria, oamenii şi locurile sale. Trecutul este prezent la orice pas prin vechea cetate a Ţării Româneşti. Oricine vine la Târgoviște nu are cum să nu ramână impresionat de patrimoniul său cultural: de la monumente de for public, la clădiri ce amintesc de fosta capitală medievală, de la primele tipărituri din spaţiul românesc, la salba de biserici si mănăstiri ce o inconjoară, în care cultura şi credinţa creştină s-au contopit. Palatul Poştei (Poşta veche), Mitropolia, grădina publică, de o frumuseţe deosebită, statuile şi şcolile, toate acestea dau un farmec aparte străzilor, un parfum de epocă pe care turistul îl poate simţi oricând. Localitatea Târgoviște nu trebuie ratată de turiștii îndrăgostiți de artă și istorie, care vor să vadă locuri minunate și să cunoască mai bine trecutul acestei așezări.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți